Начин на приготвяне
Сваряваме картофите - не до пълна готовност, и ги режем на едри парчета. Аз ги оставих с кожата, защото така ми харесват, когато са пресни. По желание може да ги обелите.
Редим картофите в тавичка и поръсваме със сол и малко олио, объркваме.
Разбиваме 2-те яйца с млякото, добавяме сол и черен пипер и за заливаме картофите. Отгоре трошим сирене и редим топено сирене.
Режем наденичката на кръгчета и я подреждаме. Накрая поръсваме картофената запеканка с кашкавал и затваряме с капака.
Печем 30 мин на 200 °C и можем да хапваме запеканка с лионска наденица и топено сирене.
Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и рецептите ни за картофен огретен или гювечета с картофи.