Начин на приготвяне
Нарежете наденицата на парчета. Наситнете лука, моркова и стрък селъри.
В тенджера налейте 1 кафяна чашка зехтин. Сложете нарязаните зеленчуци, запържете за 2-3 мин и пуснете парчетата наденица. Запържете до златисто.
Налейте около литър и половина топла вода. Кипнете. Прибавете картофите и граха.
Варете супата до готовност на зеленчуците. Сложете шепа начупено фиде и подбъркайте с една равна супена лъжица брашно, разтворена в малко вода.
Щом фидето се свари, свалете тенджерата от огъня.
В голяма купа разбийте с телена бъркалка жълтъка и киселото мляко. Добавете щипка девесил и естрагон - по възможност пресни.
Ако са сухи, ги пуснете, докато супата ври.
С черпак сипвайте от топлата супа при застройката, бъркайки. Излейте подбърканата картофена супа в тенджерата и подправете с щипка черен пипер и по желание с няколко капки лимонов сок.
Съвет: Преди застройването оберете с черпак мазнината от супата. След като застроите картофената супа с наденица и грах, излейте обратно, така жълтъкът няма да ''изяде'' мазнината!
Да ви е сладко!