Печени свински гърди с кост и червено вино

24/11/2018
Приготвяне10 мин.
Готвене180 мин.
Общо190 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 968
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичките подправки, описани по-горе, ги смесваме в съд.

Измиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа.

Оставяме на страна, за да поеме ароматите.

Колкото повече стои, толкова по-добре.

Наливамe 200 мл червено вино, завивамe с фолио и поставяме във фурната.

Печем 40 минути на 200 градуса, след това още 2 часа на 140-150 градуса.

Когато е почти готово, махаме фолиото и връщаме във фурната.

Оставяме свинското печено, докато се получи тъмен цвят и коричка.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Приготвяй си тази рецепта в:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стоянка  Русенова
И моето семейство много хареват печени свински гърди направени по тази рецепта .
Радвам се ,че ви харесва рецептата ми.
0
0
Христо Славейков
Превъзходни станаха! Благодаря за рецептата!
1
0