Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински стек на фурна с червено вино

Свински стек на фурна с червено вино

Свински стек на фурна с червено вино
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Крехък и сочен свински стек на фурна, който може да поднесете с гарнитура по избор"

Необходими Продукти

  • свински стек - 2 бр. (по 230 г, охладени)
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • кимион
  • червено вино - 200 мл + около 200 мл за тавата
  • магданоз - стръкчета
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинския стек овкусих със сол, черен и червен пипер, чубрица и кимион.

Добавих соев сос и червено вино, както и стръкчета магданоз отдолу и оставих в хладилника 2 часа и половина.

В тавата сипах още малко вино и вода, като аз слагам месото и върху решетка, изсипах отгоре остатъка от маринатата.

Завих тавата с фолио и пекох на 220 градуса за 40 мин., след като махнах фолиото, увеличих на 250° за 5-10 минути.

Станаха невероятно сочни и крехки пържоли.

Източник: Антоанета Черганска - Българските ястия и рецепти

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: