Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Крехки свински гърди без кост със зеленчуци

Крехки свински гърди без кост със зеленчуци

Румяна СтояноваРумяна Стоянова
Помощник Готвач
865903481
Крехки свински гърди без кост със зеленчуци
Снимка: Румяна Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Няма значение какъв е сезонът, добре приготвените свински гърди винаги ще са на мода"

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1 кг без кост
  • лук - 2 глави
  • моркови - 3 - 4 броя
  • масло - 20 грама
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • мащерка - по желание
  • чили - по желание, на прах
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на полумесеци, а морковите - на резенчета, на средно големи парчета.

Нарязваме свинските гърди, ако не сме ги взели нарязани на парчета, овкусяваме ги със подправките.

Поставяме в плика за печене първо нарязаните зеленчуци /тях не ги овкусявам/, след което отгоре върху тях нареждаме овкусените парчета свинско.

Маслото поставяме най-отгоре, разпределено равномерно.

Завързваме плика и слагаме в предварително загрята фурна на 200 градуса за 1 час и 10 минути.

Крехкото свинско е готово!

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: