Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Печени свински гърди с кост и червено вино

Печени свински гърди с кост и червено вино

Печени свински гърди с кост и червено вино
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински гърди - 1.5 кг с кост
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • сол
  • кимион
  • чубрица
  • индийско орехче
  • червено вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всичките подправки, описани по-горе, ги смесваме в съд.

Измиваме си свинските гърди с кост, подсушаваме и след това овалваме в сместа.

Оставяме на страна, за да поеме ароматите.

Колкото повече стои, толкова по-добре.

Наливамe 200 мл червено вино, завивамe с фолио и поставяме във фурната.

Печем 40 минути на 200 градуса, след това още 2 часа на 140-150 градуса.

Когато е почти готово, махаме фолиото и връщаме във фурната.

Оставяме свинското печено, докато се получи тъмен цвят и коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
И моето семейство много хареват печени свински гърди направени по тази рецепта .
Радвам се ,че ви харесва рецептата ми.
19.06.2020 12:13
Христо Славейков
Христо Славейков
Превъзходни станаха! Благодаря за рецептата!
18.06.2020 20:34
1