Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с червено вино на фурна

Свински пържоли с червено вино на фурна

Свински пържоли с червено вино на фурна
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Приготвяме си червено вино за приготвянето на свинските пържоли - и за консумирането им"

Необходими Продукти

  • пържоли - 5 бр. вратни
  • червено вино - 250 мл
  • лук - 1 глава
  • подправка за барбекю - 1 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • маруля - 5 листа за украса
  • репички - 2 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсваме пържолите с подправката за барбекю, обелваме лука и чесъна, нарязваме ги и ги поставяме в подходящ съд. Заливаме всичко това с червено вино.

В тавичка слагаме малко олио, поставяме крехките свински пържоли и отгоре заливаме със соса, който се е получил от маринатата.

Покриваме тавичката с маринованите пържоли с фолио поставяме във фурната и печем на силна фурна.

След около 40 минути ги обръщаме и оставяме да се изпекат и от другата страна.

Изваждаме сочните вратни пържоли и разпределяме по чиниите като преди да поставим самата пържола, слагаме по лист от марулята.

Украсяваме свинските пържоли с червено вино на фурна и с репичките.

Рецептата за свински пържоли е изпълнена.

Забележка: Ако обичате свински пържолки, опитайте и тази рецепта за крехки свински пържоли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: