Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Пълнени камби със свинско и смокини

Пълнени камби със свинско и смокини

Пълнени камби със свинско и смокини2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • камби - 4 бр.
  • свинско месо - 500 г
  • червени чушки - 2 бр.
  • зехтин
  • маслини - 50 г черни
  • смокини - 8 бр.
  • бяло вино - 30 мл
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • картофи - 500 г
  • мащерка - 1 к.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се измиват, разрязват по средата на две равни половини и се почистват от семките.

Месото и чушките (почистени от дръжки и семки) се нарязват на кубчета и се запържват в зехтина. Овкусяват се със малко сол.

След като се запържат, към тях се прибавят маслините и нарязаните смокини. Налива се бялото вино и всичко се разбърква. След като се поизпари виното, се налива една чаена чаша вода. Накрая се прибавя брашното.

След като се сгъсти плънката, с нея се напълват половинките камби.

Картофите се сваряват, обелват, нарязват на шайби и нареждат в намазнена тавичка. Поръсват се равномерно със сол и черен пипер на вкус.

Чесънът се счуква и заедно с мащерката се разпределя върху картофите.

Пълнените камби се нареждат върху картофите, в тавичката се налива около 100 мл вода и ястието се слага във фурната да се запече за 10-20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: