Жълт фасул с хрупкава поръска от бекон

ЗорицаЗорицаГуру94826029655
24/11/2018
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо963
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият, почистен и нарязан на парчета жълт зелен фасул се сварява за десетина минути в подсолена вряща вода.

През това време се нарязват на дребни кубчета лукът, морковът, чушката, в отделна купичка и доматът, който предварително се обелва.

В дълбок тиган се загрява олиото, в него се запържват лукът, морковът, чушката. Добавя се брашното и червеният пипер, разбърква се хубаво и се разрежда с водата, в която е врял фасулът.

Сместа от тигана се прехвърля в тенджерата при жълтия зелен фасул, като преди да се добави при необходимост се отнема от водата му, за да не стане ястието много разредено.

След завирането се засичат 10-15 минути и се добавят кубчетата белен домат и размитото в малко вода доматено пюре.

След още 15 минути котлон се изключва и се добавя сол и черен пипер на вкус, наситнените магданоз и скилидки чесън.

Суровият пушен бекон се нарязва на кубчета и се запържва до хрупкавост.

Зеленият фасул яхния се сервира, като всяка порция се поръсва с хрупкав бекон.

Добър апетит!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар