Начин на приготвяне
Почистените пъстърви осолете и овкусете отвътре и отвън с щипка прясно смлян черен пипер.
В блендер смелете бадемите.
Разтопете кравето масло в тиганче, добавете смлените ядки и бъркайте, докато кравето масло попие добре в бадемовата каша.
Отдръпнете съда от котлона. Подправете с няколко капки лимонов сок, щипка черен пипер и щипка наситнен пресен розмарин.
В корема на всяка от пъстървите сложете по 1 с.л. от бадемовата плънка.
Забодете с клечка за зъби и прехвърлете в тавичка. Налейте 50 мл бяло вино и 2 с.л. зехтин.
Останалата плънка поръсете върху всяка риба.
Поръсете пъстървата с бадеми. Изпечете пъстървите на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар на печената риба.
Поднесете пъстървата с хрупкава бадемова коричка с много лимон!
Да ви е сладко!