Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пъстърва с хрупкава бадемова поръска

Пъстърва с хрупкава бадемова поръска

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k3k4
Пъстърва с хрупкава бадемова поръска
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
05/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Пъстървата с хрупкава бадемова коричка - ей така, ако искате да впечатлите някого"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр. около 350 г всяка
  • бадеми - 60 г необелени, сурови
  • бяло вино - 50 мл
  • краве масло - 50 г
  • зехтин - 1 кафяна чашка
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • розмарин - щипка
  • филирани бадеми - 1 с.л.
  • лимонов сок - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените пъстърви осолете и овкусете отвътре и отвън с щипка прясно смлян черен пипер.

В блендер смелете бадемите.

Разтопете кравето масло в тиганче, добавете смлените ядки и бъркайте, докато кравето масло попие добре в бадемовата каша.

Отдръпнете съда от котлона. Подправете с няколко капки лимонов сок, щипка черен пипер и щипка наситнен пресен розмарин.

В корема на всяка от пъстървите сложете по 1 с.л. от бадемовата плънка.

Забодете с клечка за зъби и прехвърлете в тавичка. Налейте 50 мл бяло вино и 2 с.л. зехтин.

Останалата плънка поръсете върху всяка риба.

Поръсете пъстървата с бадеми. Изпечете пъстървите на 180°C в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар на печената риба.

Поднесете пъстървата с хрупкава бадемова коричка с много лимон!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: