Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния с пилешко и жълт фасул

Яхния с пилешко и жълт фасул

Яхния с пилешко и жълт фасул
Снимка: Кристиан Александров
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"Знаем, че няма да откажете една селска яхния с крехко домашно пиле и зелен фасул Да ви е сладко"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 400 г
  • жълт фасул - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • олио - 2 с.л.
  • вода - 2 литра
  • сол - 1/4 ч.л.
  • доматен сос 2 ч.ч.
  • черен пипер - 2 щипки млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и нарязваме фасула на едро.

Сипваме го в тенджера и заливаме с водата.

Добавяме и пилешкото филе, нарязано на парчета.

Варим на котлона около 20 минути пилешката яхния.

След това добавяме в олиото, лука, доматения сос и солта.

Намаляваме котлона и варим още около 50 минути зеления фасул яхния до сгъстяване.

Поръсваме с черен пипер, изключваме котлона, затваряме капака и оставяме така за 20 минути.

След това сервираме нашата вкусна яхния с пилешко и жълт фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: