Начин на приготвяне
Маслото със стайна температура се разбива заедно със захарта на пухкав крем.
Едно по едно при непрекъснато бъркане се прибавят яйцата, а след тях и сметаната.
Брашното се пресява и се слага при другите продукти заедно с ванилията и бакпулвера.
Всичко се обърква до получаване на гладка еднородна смес. Тестото се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка или форма с подвижен борд.
Предварително измитите сини сливи се разрязват на две, маха им се костилката и се нарежда върху тестената смес с разреза нагоре.
Сладкишът със сливи се пече в предварително загрята на 190 градуса фурна. Готовността му се проверява с клечка за зъби. Забита тя трябва да излезе суха.
Готовият сладкиш се поръсва с пудра захар.