Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта до побеляване. Добавя се олио, прясно мляко, брашно и бакпулвер, разбърква се на кексова смес. Отделя се 1 ч. ч. и се разбърква с какаото - това е за шарка.
В тава 26-28 см, върху хартия за печене, сипваме половината бяла смес, отгоре с лъжица се разпределя кафявата смес и покриваме с останалата бяла смес.
Печем блата в загрята фурна на 180 градуса, докато забита клечка излезе суха.
Разбърква се вода, захар и ликьор. Срязва се блатът на две части, намазва се с четка със сиропа.
Разбърква се с вилица заквасена сметана, течен шоколад и 2 с. л. пудра захар. Разбърква се на крем и половината се намазва между двата блата, а останата част отгоре.
С вилица се оформя на вълнички и поръсваме с шоколадови пръчици и дражета. Оставя се на хладно за една нощ, сервира се на другия ден, за да стегне кремът.