Слоесто хлебче с чесън

Албена АсеноваАлбена АсеноваМастър Шеф67876121525
25/11/2018
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо354
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със захарта се слага в затопленото прясно мляко. Прибавят се 3 супени лъжици брашно и сместа се оставя на страни, за да шупне.

Брашното се пресява, прибавя му се сол и шупналата мая, след което се замесва средно твърдо и гладко тесто. Тестото се покрива с памучна кърпа и се оставя да втаса.

През това време в купа се счуква чесънът, босилекът и сушените домати се нарязват на дребно и се слагат заедно с омекналото тесто при чесъна.

Втасалото тесто се разточва на правоъгълник и се намазва със сместа от масло и аромати. Нарязва се на ленти, а после и на еднакви квадрати.

Квадратите се нареждат един върху друг, след което се подреждат в продълговата форма за печене (предварително намаслена или покрита с хартия за печене).

Хлебчето се оставя да втаса за още около 20 минути. Формата се слага да се пече в предварително загрята на 220 градуса фурна.

След около 10 минути температурата се намалява на 180 градуса и слоестото хлебче се пече така още 20-25 минути.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар