Начин на приготвяне
Разтворете маята в 100 мл от водата с лъжичката захар, покрийте с кърпа и оставете да шупне за около 10 минути. В останалата водичка сложете киселото мляко и солта и разбъркайте.
Пресейте брашното в дълбока купа и направете кладенче, в което сипете олиото, шупналата мая и киселото мляко с водата. Замесете гладко, меко, но нелепнещо тесто, като добавяте брашно, ако е необходимо.
Готовото тесто оформете на топка, намазнете я с олио и оставете за 1 час на топло да втаса и утрои обема си (добре е да покриете с прозрачно домакинско фолио и отгоре с кърпа, също така е важно съдът /купата да е достатъчно дълбока, за да има пространство тестото да бухва свободно).
Втасалото тесто поставете на намаслен плот и разделете на 5 топки. Всяка от тях разточвайте на тънка кора, мажете с разтопено масло и поставяйте една върху друга. Не използвайте всичкото масло, а заделете от него за намазване на питката-хляб накрая.
Наложените кори навийте на руло и после съединете двата му края във форма на пръстен.
В намаслена тавичка с приблизителни размери 25-26 см. диаметър поставете кръгла огнеупорна чашка (също намаслена) в средата, а около нея разположете пръстена. Оставете да удвои още веднъж обема си за още 30 минути.
Печете на 180 градуса, само долен реотан, с вентилатор - 30-35 минути. Веднага след като извадите от фурната намажете с останалото масло, напръскайте със студена вода и покрийте с чиста кърпа.
След 10 минути хлябът е готов за консумация, а коричката е омекнала и ухае вкусно и неустоимо.