Начин на приготвяне
В купа смесваме брашната, прибавяме триците, маслините, доматите, чесъна, орехите, семките, сусама, кимиона, босилека и солта, разбъркваме хубаво, за да се смесят всички съставки.
В средата на сухата смес правим дупка и изсипваме предварително разбърканите яйца, кисело мляко, сода и зехтин. Започваме да месим, като постепенно добавяме водата, докато замесим умерено твърдо тесто.
Прехвърляме тестото в намазнена и поръсена с брашно тава и го оставяме да почине за 30 минути.
Притискаме тестото към дъното на тавичката, разстиламе го и с помощта на пръстите образуваме дупчици отгоре.
Печем хлебчето в предварително загрята фурна на 200 градуса за 40 минути.
Вадим хляба и по желание го намазваме с масло и го покриваме за 10 минути.
Коментари