Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Лесно веган сирене от кашу

Лесно веган сирене от кашу

Лесно веган сирене от кашу
Снимка: Деница Димитрова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
8
"Сирене от кашу с черен пипер и чубрица..."

Необходими Продукти

  • кокосово масло - за намазване на формата
  • кашу - 350 г сурово
  • лимони - сок от 1/2
  • пробиотик - таблетка растителен
  • ябълков пектин - 2 ч.л.
  • хималайска сол - на вкус, или келтска
  • хранителна мая - 1/3 ч.ч. (може и бирена)
  • червен пипер
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашуто накисваме във вода за няколко часа, докато увеличи обема си.

След това го отцеждаме от водата и го измиваме хубаво. Прибавяме към кашуто всички съставки (ако желаете да е веган сирене, може да добавите растителен пробиотик) без червения пипер и чубрицата.

Блендираме, за да получим еднородна смес.

Сместа изсипваме в предварително намазана с кокосово масло купичка и оставяме в хладилника да стегне.

След това отстраняваме от купичката и овалваме сиренето от кашу в чубрицата и пипера.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: