Начин на приготвяне
Лукът и чесънът се режат на ситно. В дълбок тиган се загрява половината от зехтина и в него се запържва до прозрачно лукът. Добавя се чесънът и се готви още 1 минута при непрекъснато бъркане.
Добавя се каймата и се пържи при непрекъснато бъркане, за да няма големи парчета. След като каймата стане златиста, се добавя доматеното пюре, 2 щипки сол, канелата и всичко се пържи още 4 минути пир непрекъснато бъркане.
Добавя се виното и се задушава 20 минути на среден огън. Във вода с 1 щипка сол се сваряват макароните и се отцеждат. Сиренето се настъргва и половината от него се смесва със сварените макарони.
Приготвя се сос Бешамел, като брашното се запържва в маслото и при непрекъснато бъркане се добавя прясното мляко. Вари се до сгъстяване и се сваля от котлона.
Яйцата се разбиват в отделен съд и се добавят към соса, като се бърка непрекъснато. В тава, намазана обилно с мазнина, се слагат половината макарони със сиренето, покриват се с кайма и след това се покриват с останалите макарони.
Отгоре се излива сосът бешамел, който се покрива с останалото сирене. Пече се 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.