Начин на приготвяне
Преди да започнем с приготвянето на веган маслото, нека да спомена, че кокосовото масло е по-добре да е без мирис. То трябва да е
студено пресовано, но без мирис на кокос. Ако не можете да намерите такова, може да ползвате и такова с мирис, но маслото ви също ще има такъв мирис.
Зехтинът, който се използва за тази рецепта, също трябва да е студено
пресован.
Другото, което искам да спомена, в, че авокадовото масло не е задължително, но пък придава приятен вкус.
Ако няма да използвате това масло, тогава вместо 1 с.л. захтин сложете 2 с.л.
И така да започваме - кокосовото масло се втечнява на ниска температура.
През това време смесвате млякото, солта и оцета и оставяте тази смес на страна за около 10 минути.
Приготвяте си блендер, в който слагате всички съставки - млякото, разтопеното кокосово масло, зехтина, авокадовото масло и маята.
Блендирате за 1-2 минути, всичко да се смеси добре.
Сместа се изсипва в калъпи (каквито вие си направите) и се слага във фризера за няколко часа.
Това е цялата рецепта - много лесно, много бързо и вкусно веган масло. Маслото се съхранява в хладилник.
Бон Апети!