Сирене от кашу

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Сирене от кашу
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Да си веган, не значи, че трябва спреш сиренето, защото има вече изпитана рецепта за сирене от кашу"

Необходими Продукти

  • кашу - 300 г сурово
  • лимонов сок - от 1/2
  • ябълков пектин - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • бирена мая - 1/2 ч.ч.
  • кокосово масло - или зехтин за намазване
  • растителен пробиотик
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете кашуто за една вечер. Когато е напълно омекнало, отцедете водата и го изплакнете.

Добавете лимоновия сок, ябълковия пектин, солта, бирената мая и съдържанието на таблетката пробиотик.

Блендирайте всички продукти до гладка смес.

Поставете получената смес в предварително добре намазнена купичка и загладете отгоре веган сиренето.

След около час отделете внимателно полученото сирене от кашу от купичката.

Консумирайте сиренето директно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добромир
Добромир
Може ли без ПроБиотик?
26.11.2019 15:34