Ризото с гъби по италиански

ЗорицаЗорица
Гуру
975
8k
4k
3k
6
25/11/2018
"Изпитана рецепта за лесно ризото по италиански, с която всеки може да блесне като майстор готвач"
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97 981
  • Преглеждания за месеца4961
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се наситнява и се запържва в широк тиган с дебело дъно с една супена лъжица зехтин и една бучка масло (колкото кибритена кутийка).

Почистените и нарязани гъби се добавят в тигана и се задушават за няколко минути.

Добавя се оризът и се разбърква периодично, докато стане прозрачен.

Добавя се чашата бяло вино и след като се изпари, котлонът леко се намалява и се добавя постепенно черпак по черпак от топлия гъбен бульон. Целта е бульонът постепенно да се поеме от ориза.

След около 20 минути, когато цялата течност на бульона е поета от ориза, тиганът се дърпа от котлона и се добавя настъргания пармезан, сол, прясно смлян черен пипер на вкус и щипка лют червен пипер.

При сервиране на всяка порция ризото се добавя чаена лъжичка масло и по желание допълнително пармезан.

Бон Апети!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар