Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Гъби по италиански

Гъби по италиански

Гъби по италиански1 / 2
23/12/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • гъби - 10 бр. по - едри
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 30 г краве
  • лук - 2 глави
  • чесън - 5 скилидки
  • доматен сос - 2 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • босилек
  • мащерка
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол - 5 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете или смелете лука и чесъна и ги запържете в зехтин за около 3 минути. Добавете нарязаните гъби, разбъркайте и гответе на среден огън 5 - 10 минути или докато гъбите се покрият почти изцяло в собствената си вода.

Тогава добавете маслото и бъркайте, докато се разтопи добре. Овкусете обилно с босилек и мащерка, след което поръсете с малко черен пипер и сол. Намалете огъня и оставете да къкри 10 - 15 минути или докато се сгъсти. Междувременно настържете или нарежете на малки парченца кашкавала.

Добавете доматения сос, разбъркайте и изчакайте още 3 минути, преди да добавите и кашкавала. За да не загори, бъркайте постоянно, докато се стопи напълно. Сервирайте с поръсен отгоре магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Михаил Иванов
Михаил Иванов
Хареса ни много. Много вкусна.
28.02.2019 21:20
Есперанца Блекенджел
Есперанца Блекенджел
Много вкусна стана само малко си я побългарих без чесъна, много малко лук повече магданоз вместо доматено пюре лютеница. Страхотна е .
03.03.2018 18:26