Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с пиле по италиански

Ризото с пиле по италиански

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Ризото с пиле по италиански
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Правили ли сте ризото - защото ние знаем как точно го правят италианците"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 200 г
  • ориз - 220 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 1 малка глава
  • вино - 100 мл бяло
  • пармезан - 50 г
  • масло - 50 г
  • пилешки бульон - 450 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на кубчета. Почистете лука и го нарежете на дребно.

В дълбок тиган загрейте зехтина на умерена температура и запържете до златисто кубчетата пилешко филе за около 10 мин. Добавете лука и гответе, като разбърквате още около 5 мин.

Прибавете ориза и пържете около 5 -7 мин, докато оризът стане стъклен.

Добавете бялото вино и оставете ястието да ври около 3 мин. Разбъркайте и добавете 2 черпака от бульона. Разбърквайте, докато оризът абсорбира бульона. Добавете отново 1 черпак и отново разбърквайте.

Гответе така, докато ризотото поеме целия бульон. Оризът трябва да остане леко твърд.

Преди да отместите от котлона, добавете маслото и пармезана и разбъркайте няколко пъти, докато се разтопи маслото.

Сервирайте горещо, като поръсите с малко пармезан.

Ризотото с пиле по италиански е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: