Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото филе на кубчета. Почистете лука и го нарежете на дребно.
В дълбок тиган загрейте зехтина на умерена температура и запържете до златисто кубчетата пилешко филе за около 10 мин. Добавете лука и гответе, като разбърквате още около 5 мин.
Прибавете ориза и пържете около 5 -7 мин, докато оризът стане стъклен.
Добавете бялото вино и оставете ястието да ври около 3 мин. Разбъркайте и добавете 2 черпака от бульона. Разбърквайте, докато оризът абсорбира бульона. Добавете отново 1 черпак и отново разбърквайте.
Гответе така, докато ризотото поеме целия бульон. Оризът трябва да остане леко твърд.
Преди да отместите от котлона, добавете маслото и пармезана и разбъркайте няколко пъти, докато се разтопи маслото.
Сервирайте горещо, като поръсите с малко пармезан.
Ризотото с пиле по италиански е готово.