Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца на очи»Яйца по Панагюрски с цедено мляко

Яйца по Панагюрски с цедено мляко

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Яйца по Панагюрски с цедено мляко
Снимка: Мария Симова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Любимите яйца по панагюрски са по-вкусни с цедено мляко"

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 150 г
  • цедено мляко - 400 г
  • чесън - 1 глава
  • олио - 40 мл
  • сол - на вкус
  • самардала - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • червен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте млякото, добавете счукания чесън с малко сол и натрошеното сирене, разбъркайте и разпределете в 2 чинии за сервиране.

В тиган с незалепващо покритие загрейте олиото и чукнете яйцата. Поставете капак на тигана и след като се забулят яйцата, извадете ги и ги разпределете в чиниите върху млечната смес.

В останалата мазнина за кратко (да не прегори) запържете червения пипер и полейте яйцата.

Посолете със сол на вкус, поръсете с черен пипер, самардала и ако обичате някоя люспа лют червен пипер. Опитайте тези яйца по панагюрски, много са вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: