gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Бухти»Бухтички (мекици) по стара изпитана рецепта

Бухтички (мекици) по стара изпитана рецепта

Мария СимоваМария Симова
Гуру
2k17k3k18k21
Бухтички (мекици) по стара изпитана рецепта
Снимка: Мария Симова
1 / 3
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Заложете на изпитаното и познатото - Бухтички по стара и изпитана рецепта"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете захарта в топлата вода и с нея разтворете маята.

В купа чукнете яйцата и добавете киселото мляко и содата, разбъркайте. Към тях добавете разтворената мая, олиото, оцета, ракията и солта, разбъркайте и постепенно добавяйте пресято брашно.

След като тестото спре да лепи по пръстите (и да може да се точи), спирате да добавяте брашно.

Завийте замесеното тесто и поставете на топло за 30 минути. Разточете тестото върху леко набрашнен плот на кора с дебелина 0. 5 см, нарежете кората на ромбове.

Загрейте олио на среден огън и започнете да пържите нарязаните на ромбове бухтички от двете страни до златисто-кафяв цвят. Подредете ги в тава, постлана с кухненска хартия.

Докато пържите първите, останалите повече се надуват и при пърженето бухват.

Стават мекички, пухкави, въздушни и неописуемо вкусни бухтички или мекички, както и да ги наричате, ако ги приготвите няма да съжалявате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: