Постни пълнени сухи чушки с ориз и праз

25/11/2018
Нина Иванова Иванова
отНина Иванова ИвановаМастър Шеф5578914086
"Перфектните постни пълнени чушки - просто за похапване или като допълнение към традиционната трапеза за Бъдни вечер "
Приготвяне30 мин.
Готвене80 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 876
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете чушките в топла вода, за да омекнат. Извадете и отцедете.

Почистете и нарежете праза на тънки колелца, а лука и моркова наситно. В дълбок тиган загрейте олиото на умерена температура.

Задушете зеленчуците в загрятото олио за около 5 мин. Добавете ориза и разбърквайте още около 5 мин.

Добавете червения пипер, джоджена, магданоза и сол на вкус. Разбъркайте отново и добавете една чаена чаша вода. Гответе докато оризът поеме течността.

Напълнете чушките, като не ги препълвайте, тъй като оризът ще набъбне. По желание може да потопите отворите на чушките в брашно или да затворите с тънко парче картоф.

Подредете пълнените чушки в тава и сипете още една чаена чаша вода и малко олио. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност на ориза.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар