Начин на приготвяне
Морковът, лукът и чушката се измиват и нарязват на дребно. Задушават се и се сипва накиснатия предварително и отцеден ориз.
Разбърква се и се добавят подправките заедно с 1 чашка вода. Бърка се и след като оризът поеме течността, плънката се изключва.
След това чушките се отцеждат от водата и се пълнят с тази смес. Каквото остане от плънката, се разпределя в тавата.
Залива се всичко с вода, до средата на чушките. Предварително сме посолили водата и сме сложили още малко олио.
Печем пълнените чушки на умерена фурна 170 °C с вентилатор до готовност.
Поднесете рецепта за пълнени чушки за Бъдни вечер на трапезата на празника и се насладете на вкуса.
Постни сухи чушки с ориз и домати са традиционни и много вкусни.