Начин на приготвяне
Чушките, които съм използвала, са за 4 порции, защото избрах по-големи чушки. Подправките може да разнообразите спрямо лични предпочитания и вкус :)
1. Нарязвате лука на ситно. Издълбавате капаче от горната част на камбите, като ги почиствате от семките и оставяте на страни.
2. В дълбок тиган задушавате в олиото лука за около 5-6 минути.
3. Добавяте ориза и подправките и бъркате за около 2-3 минути, докато поеме от ароматите.
4. След това добавяте 3 ч.ч. вода (аз използвам същата чаша, в която е бил оризът преди това и го готвя 1:3).
Затварям с капак тигана и от време на време разбърквам за около 10-15 минути, докато оризът поеме водата и свалям от котлона.
5. Със супена лъжица пълните суровите, изчистени чушки и накрая затваряте с приготвените капачета.
След като сте готови с пълненето, поставете постните пълнени чушките в тава, като на дъното добавете два пръста водичка. За да не залепнат, докато се готвят.
Печете постните пълнени чушки с ориз за около 40 минути на 180- 200 градуса във фурната.