Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Постни пълнени сухи чушки с ориз и праз

Постни пълнени сухи чушки с ориз и праз

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Постни пълнени сухи чушки с ориз и праз
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Перфектните постни пълнени чушки - просто за похапване или като допълнение към традиционната трапеза за Бъдни вечер"

Необходими Продукти

  • чушки - 10 бр. сушени
  • ориз - 220 г
  • морков - 1 бр.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 малка глава
  • джоджен - 1 ч.л.сух
  • магданоз - 1 ч.л. сух
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително накиснете чушките в топла вода, за да омекнат. Извадете и отцедете.

Почистете и нарежете праза на тънки колелца, а лука и моркова наситно. В дълбок тиган загрейте олиото на умерена температура.

Задушете зеленчуците в загрятото олио за около 5 мин. Добавете ориза и разбърквайте още около 5 мин.

Добавете червения пипер, джоджена, магданоза и сол на вкус. Разбъркайте отново и добавете една чаена чаша вода. Гответе докато оризът поеме течността.

Напълнете чушките, като не ги препълвайте, тъй като оризът ще набъбне. По желание може да потопите отворите на чушките в брашно или да затворите с тънко парче картоф.

Подредете пълнените чушки в тава и сипете още една чаена чаша вода и малко олио. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност на ориза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: