Начин на приготвяне
Предварително накиснете чушките в топла вода, за да омекнат. Извадете и отцедете.
Почистете и нарежете праза на тънки колелца, а лука и моркова наситно. В дълбок тиган загрейте олиото на умерена температура.
Задушете зеленчуците в загрятото олио за около 5 мин. Добавете ориза и разбърквайте още около 5 мин.
Добавете червения пипер, джоджена, магданоза и сол на вкус. Разбъркайте отново и добавете една чаена чаша вода. Гответе докато оризът поеме течността.
Напълнете чушките, като не ги препълвайте, тъй като оризът ще набъбне. По желание може да потопите отворите на чушките в брашно или да затворите с тънко парче картоф.
Подредете пълнените чушки в тава и сипете още една чаена чаша вода и малко олио. Запечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути или до готовност на ориза.