Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Вчерашни пържоли в нов прочит

Вчерашни пържоли в нов прочит

Вчерашни пържоли в нов прочит
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
25/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Нов живот за старите пържоли или как да превърнем студени пържоли в топла вечеря за нула време"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 2 бр. изпечени
  • олио - 3 с.л.
  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 глава стар
  • домати - 1/2 буркан
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • риган
  • босилек - пресен листа
  • чушки - 1 бр. зелени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако имате останали изпечени свински пържоли, това е идеалното решение за вас.

Пържолите се нарязват на едри хапки. Лук, праз и чушка се почистват и нарязват на ситно, чушката - на ленти.

В тиган се загрява олио и запържваме нарязаните лук, праз и чушки с щипка сол. След като сменят цвета, си сипваме половин буркан с домати, нарязани на ситно, заедно със сока.

Поръсва се с малко сол, кимион, риган и връщаме месото в тигана.

Готви се на 4 степен на тих огън, като се разбърква с дървена лъжица, докато доматеният сос се сгъсти и остане на мазнина.

Сервираме топло за обяд с листа пресен босилек.

Добър апетит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: