Начин на приготвяне
Свинското месо нарязваме на пържоли, след което ги начукваме внимателно. Всяка пържола натъркваме хубаво с черен пипер и сол, след което ги поставяме в дълбок съд.
Смесваме олиото, меда и лимоновия сок и с тази смес заливаме пържолите. Покриваме с домакинско фолио и прибираме в хладилник поне за половин час.
Маринованите пържоли нареждаме в тава. С нарязаните на колелца домати и гъби покриваме месото. Щедро поръсваме с масло, поливаме с вино, добавяме малко вода (до върха на пържолите), покриваме с фолио и печем на 180 градуса до омекване.
Когато месото омекне, махаме фолиото, за да се изпари излишната течност. Последните 5 минути добавяме нарязания на филийки кашкавал и покриваме всяка една пържола.
Така приготвено, месото става много крехко, а в комбинация с кашкавала става истинска наслада за небцето!
Коментари