Начин на приготвяне
Една глава карфиол почистих и разрязах на филийки, докато могат да се отделят цели парчета, при мен излязоха 4 нормално големи пържоли. След това ги сложих в тава с хартия за печене на дъното.
Посолих ги и отгоре на всяка намазах с домашна лютеница, около две лъжици, след това поръсих с малко олио и запекох на 200 градуса до готовност.
Извадих тавата с пържолите и върху всяка сложих нарязан на тънки ленти кашкавал. Количеството е според вкуса ви.
Върнах тавата във фурната и оставих да се запече кашкавалът леко.
След като всичко беше готово поръсих карфиолените пържоли с малко черен пипер и чубрица.
Поднесох с люти чушки, но вие можете да гарнирате според вкуса си.