Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиолени пържоли

Карфиолени пържоли

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Карфиолени пържоли
Снимка: Людмила
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Наистина много бързи, лесни, вкусни, а и здравословни пържоли от... карфиол"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 брой
  • лютеница - 6 - 8 лъжици
  • кашкавал - 100 г приблизително
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Една глава карфиол почистих и разрязах на филийки, докато могат да се отделят цели парчета, при мен излязоха 4 нормално големи пържоли. След това ги сложих в тава с хартия за печене на дъното.

Посолих ги и отгоре на всяка намазах с домашна лютеница, около две лъжици, след това поръсих с малко олио и запекох на 200 градуса до готовност.

Извадих тавата с пържолите и върху всяка сложих нарязан на тънки ленти кашкавал. Количеството е според вкуса ви.

Върнах тавата във фурната и оставих да се запече кашкавалът леко.

След като всичко беше готово поръсих карфиолените пържоли с малко черен пипер и чубрица.

Поднесох с люти чушки, но вие можете да гарнирате според вкуса си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: