Начин на приготвяне
Сварете картофките в подсолена вода за около 20 минути. Червената чушка обелете.
Измийте и подсушете добре рибните филета. Оваляйте ги в брашно и малко сол, като изтръскате излишното количество.
Загрейте широк тиган с олиото и маслото. Когато започнат да излизат мехурчета и мазнината е достигнала нужната температура (една степен под максималната) сложете сьомгата с кожата надолу, ако има такава. Пържете до леко златисто от двете страни. Не чакайте да добива тъмен загар, за да не изсъхва, а остане крехка.
Извадете филетата върху кухненска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.
Още топлите картофки притиснете с длан, за да ги смачкате леко и се цепнат и разтворят. Посолете ги и излейте върху тях маслото от пърженето на рибата, така че то да попие. Поръсете с копър.
Подредете в две порции (или повече, както ви харесва) по две картофчета, чушка и маринован лук. Положете в основата на чиниите по две марулеви листа и върху тях филетата сьомга.
Украсете с резени лимон, а остатъка от него използвайте, като изстискате сока му върху рибата.
Поднесете веднага, докато е топла.
Добър апетит!