Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържено филе от сьомга с разкошна гарнитура

Пържено филе от сьомга с разкошна гарнитура

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пържено филе от сьомга с разкошна гарнитура
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Когато държите да сложите на трапезата само най-доброто - пържено филе от сьомга с разкошна гарнитура"

Необходими Продукти

  • сьомга - 680 - 700 г филета
  • картофи - 4 - 6 бр. средни/малки (пресни)
  • чушки - 1 бр. голяма, печена (или две малки)
  • маруля - 4 големи листа
  • лук - 2 малки глави, маринован (по желание)
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 30 г
  • олио - 3 с.л.
  • копър - 2 ч.л. сух или пресен
  • черен пипер - по желание
  • сол - на вкус
  • брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете картофките в подсолена вода за около 20 минути. Червената чушка обелете.

Измийте и подсушете добре рибните филета. Оваляйте ги в брашно и малко сол, като изтръскате излишното количество.

Загрейте широк тиган с олиото и маслото. Когато започнат да излизат мехурчета и мазнината е достигнала нужната температура (една степен под максималната) сложете сьомгата с кожата надолу, ако има такава. Пържете до леко златисто от двете страни. Не чакайте да добива тъмен загар, за да не изсъхва, а остане крехка.

Извадете филетата върху кухненска хартия, за да абсорбира излишната мазнина.

Още топлите картофки притиснете с длан, за да ги смачкате леко и се цепнат и разтворят. Посолете ги и излейте върху тях маслото от пърженето на рибата, така че то да попие. Поръсете с копър.

Подредете в две порции (или повече, както ви харесва) по две картофчета, чушка и маринован лук. Положете в основата на чиниите по две марулеви листа и върху тях филетата сьомга.

Украсете с резени лимон, а остатъка от него използвайте, като изстискате сока му върху рибата.

Поднесете веднага, докато е топла.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: