Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско филе с гарнитура от зелен фасул

Свинско филе с гарнитура от зелен фасул

Свинско филе с гарнитура от зелен фасул
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Когато чуете свинско и зелен фасул не си представяте точно това, нали? Да живеят вкусните изненади"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 1 кг
  • зелен фасул - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • бекон - 100 г пушен
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското филе на по-дебели филета. Намажете го със зехтин, овкусете с черен пипер, сол и го оставете докато приготвите гарнитурата.

Почистете фасула и го разрежете на две по дължина. Сложете го да се свари в подсолена вода.

При вече сварения фасул добавете морковите, нарязани на прозрачни ленти. Варете още малко до омекване на морковите.

С решетъчна лъжица извадете зеленчуците върху кухненска хартия и подсушете. Направете 4 снопчета и през средата увийте с бекон. През всеки бекон прокарайте клечка за зъби.

Загрейте грил тиган с няколко капки зехтин. Нарежете чесъна и го сложете в тигана. Щом пусне аромата си го извадете.

Капнете отново зехтин и сложете снопчетата да се запекат от двете страни. Сложете ги в чиния и отстранете клечките.

В същия тиган запечете филетата от двете страни. Сервирайте пържолките с любимото сосче.

Свинското филе с гарнитура от зелен фасул е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: