Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Пържено свинско филе с гарнитура

Пържено свинско филе с гарнитура

Пържено свинско филе с гарнитура
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поне веднъж в месеца имате право да забравите за здравословните препоръки и да си хапнете вкусно"

Необходими Продукти

  • свинско филе - 500 г
  • картофи - 2 бр. големи
  • брашно
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • талиатели - 200 г
  • готварска сметана - 200 мл tечна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки филета. Овкусете го със сол и черен пипер.

Обелете, измийте и подсушете картофите. Нарежете ги на тънки, широки филии с големина на филето.

В малко мазнина изпържете картофите от двете страни и ги извадете върху кухненска хартия.

Ако филето има ципа отстрани, направете разрези с ножица. Така при пърженето няма да се свие. Оваляйте всяко филе в брашно и го изпържете свинското от двете страни за кратко. Извадете го върху кухненска хартия.

Пастата сварете в подсолена вода по указание на опаковката. Изцедете от водата, добавете течната сметана и разбъркайте. Върнете на котлона за няколко минути.

Между всяко филе сложете пържен картоф, добавете в чинията от пастата и сервирайте.

Пърженото свинско филе с гарнитура е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: