Начин на приготвяне
Претеглете 100 грама от захарта и карамелизирайте със 1 с.л. вода. Готовия карамел сипете на не много тънък пласт върху алуминиево фолио, силиконова плака или силно намазнена хартия за печене. Щом се охлади и стегне, начупете на парченца и сложете в блендер.
Пуснете на максимална скорост уреда, за да смелите на фин прах карамелените парченца. Отделете 20-30 грама от тях по желание за поръсване накрая.
Към останалия налейте млякото и загрейте на слаб до умерен огън. Отделно разбийте яйцата със останалата захар и нишестето (не трябва да стават на пяна, не е нужно).
Намалете огъня и сипете яйчената смес към млякото. Бъркайте до сгъстяване на пудинга. Важно е да не увеличавате котлона, за да не придобие кремът привкус на варени яйца.
Разсипете яйчения пудинг в купички и щом се охлади, поръсете със заделения карамелен прах. В случай че не сте си заделили такъв, може да поръсите с малко кафява захар.
Да ви е сладко!