Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Яйчено-карамелен пудинг

Яйчено-карамелен пудинг

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Яйчено-карамелен пудинг
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
13 мин.
Общо
18 мин.
Порции
3
"Приготвен с прецизност и много любов - пудинг, създаден да пленява"

Необходими Продукти

  • захар - 170 г
  • вода - 1 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 700 мл
  • нишесте - 1 с.л. с връх (около 20 - 25 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Претеглете 100 грама от захарта и карамелизирайте със 1 с.л. вода. Готовия карамел сипете на не много тънък пласт върху алуминиево фолио, силиконова плака или силно намазнена хартия за печене. Щом се охлади и стегне, начупете на парченца и сложете в блендер.

Пуснете на максимална скорост уреда, за да смелите на фин прах карамелените парченца. Отделете 20-30 грама от тях по желание за поръсване накрая.

Към останалия налейте млякото и загрейте на слаб до умерен огън. Отделно разбийте яйцата със останалата захар и нишестето (не трябва да стават на пяна, не е нужно).

Намалете огъня и сипете яйчената смес към млякото. Бъркайте до сгъстяване на пудинга. Важно е да не увеличавате котлона, за да не придобие кремът привкус на варени яйца.

Разсипете яйчения пудинг в купички и щом се охлади, поръсете със заделения карамелен прах. В случай че не сте си заделили такъв, може да поръсите с малко кафява захар.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: