Начин на приготвяне
Сварете ориза във вода до полуготовност.
Сварете 2/3 от млякото заедно със захарта. Добавете ориза и доварете.
В останалото мляко разтворете пудинга ванилия и го добавете към млякото с ориза.
Бъркайте, докато се сгъсти.
Свалете от котлона и разпределете в купички сутляша. Оставете да се охладят.
Пригответе карамеления сос, като карамелизирате захарта с водата.
След като се разтопи захарта и придобие карамелен цвят, налейте леко затоплената сметана.
Бъркайте, докато се получи гладък сос (случайно, ако ви се пресече, просто го прецедете).
Оставете да се охлади и разпределете върху оризовия пудинг.
Гарнирайте пудинг с ориз и карамелен сос с парченца банан.