Мини кексчета с мандарина, джинджифил и мед

25/11/2018
"Нищо не казва Мисля си за теб, както топли мини кексчета с мандарина, джинджифил и мед "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо487
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Изстискайте сока от едната мандарина, трябват ни 30 мл. Другата обелете и нарежете на шайбички - толкова, колкото са чашките, в които ще печете кексчетата. Затова количество смес ще са ви нужни 4 чашки от стандартните за крем карамел или 6 по-мънички.

2. Намазнете обилно всяка чашка, на дъното й поставете кръгче мандарина и отгоре пълна лъжица мед. Заделете настрана.

3. Сложете джинджифила, нарязан на тънки шайби, при захарта у смелете в блендер. Може да работите и на ръка, като настържете на фино ренде джинджифила.

4. Разбийте маслото със ароматизираната захар на кремче и чуквайте към него едно по едно яйцата при непрестанно разбиване.

5. Налейте сокчето от мандарината, разбийте отново и после пресейте на части брашното с бакпулвера, разбърквайки до хомогенна смес.

6. Разпределете в чашките, без да ги пълните догоре. Може да сготвите кексчетата по два начина:

На пара: Покрийте с прозрачно фолио чашките и гответе на пара 40 минути, ако са 4 по-големи, в случай че са 6 по мънички - 30 минути са достатъчни.

На фурна: Печете на 180 градуса около 20 минути или до суха клечка.

7. Готовите кексчета оставете за 10 минути, преди да извадите от формичките, и поднесете леко топли.

Да ви е сладко.

* Моите кексчета от снимките са приготвени на пара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар