Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кантучини»Коледни кантучини с дъх на джинджифил и мандарина

Коледни кантучини с дъх на джинджифил и мандарина

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738682
Коледни кантучини с дъх на джинджифил и мандарина
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
11/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
"Коледата има собствен аромат, който подозрително прилича на аромата, носещ се от нашите кантучини с дъх на мандарина и джинджифил"

Необходими Продукти

  • яйце - 1 бр. голямо
  • мандарина - 1 бр.
  • арония - 1 шепа
  • джинджифил - 5 г
  • сусам - 1 с.л.
  • ленено семе - 1 с.л.
  • индийско орехче
  • банан - 1/2 бр.
  • конопено семе - 1 с.л. белено
  • кайсиево брашно - 100 г
  • фурми - 5 - 6 бр.
  • овесени ядки - 1 с.л.
  • сурови ядки - 1 шепа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцето. Към него добавяме намачкан банан, нарязани на парченца фурми, настърган джинджифил (не прекалявайте, ще стане люто, слага се само за аромат), настъргана кора от мандарина и изцеден сок, ядките, нарязани на малки парченца или счукани. Прибавят се всички останали съставки.

Друг вариант е директно всичко в кухненския робот, но на мен на парченца по ми допада.

Слагаме в тавичка върху хартия за печене. Оформяме два салама (рула) запичаме 7-8 минути, след което изваждаме от фурната.

Нарязваме на филийки. И връщаме пак да се пекат.

Специфичното на този сладкиш е, че се запича двойно и това го прави наистина специален.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка: