Лека млечна салата с репички

ЗорицаЗорица
Гуру
962
8k
4k
2k
6
27/11/2018
"Мезим, но отговорно, с грижа да фигурата, затова залагаме на лека млечна салата с репички "
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо763
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предварително изцедете киселото мляко, като го поставите върху вързана марля над тенджера и го приберете така в хладилник за една нощ.

Репичките измийте хубаво и почистете от мустачките и листата. Нарежете на ситни кубчета и посолете.

Оставете ги за 15 минути, за да се овкусят. По желание може да ги полеете и с една чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок.

След това отцедете репичките и прибавете към цеденото мляко. Добавете също пресованата скилидка чесън, счуканите орехови ядки, наситнения копър, зехтина и сол на вкус. Разбъркайте, за да се смесят продуктите.

Приберете млечната салата в хладилник за минимум един час, за да се овкуси.

Оформете готовата салата с помощта на лъжица за сладолед на топки. Украсете всяка порция с розички от нарязаните на тънки кръгчета репички и клончета свеж копър.

Добър апетит!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Reneta Petrova
Reneta Petrova
21.02.2020 11:51
Ако се купи направо цедено мляко, какво количество трябва да е?
1
0
Зорица
Зорица
21.02.2020 12:59
400 - 450 г цедено кисело мляко
2
0