Начин на приготвяне
Предварително изцедете киселото мляко, като го поставите върху вързана марля над тенджера и го приберете така в хладилник за една нощ.
Репичките измийте хубаво и почистете от мустачките и листата. Нарежете на ситни кубчета и посолете.
Оставете ги за 15 минути, за да се овкусят. По желание може да ги полеете и с една чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок.
След това отцедете репичките и прибавете към цеденото мляко. Добавете също пресованата скилидка чесън, счуканите орехови ядки, наситнения копър, зехтина и сол на вкус. Разбъркайте, за да се смесят продуктите.
Приберете млечната салата в хладилник за минимум един час, за да се овкуси.
Оформете готовата салата с помощта на лъжица за сладолед на топки. Украсете всяка порция с розички от нарязаните на тънки кръгчета репички и клончета свеж копър.
Добър апетит!
Коментари