Начин на приготвяне
Пригответе муса, като отделите белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците върху купа с вода на котлона, като постепенно добавяте захарта.
Когато захарта се разтвори и жълтъците станат на пухкав крем, добавете разтопения шоколад.
Отстранете от котлона и оставете да се охлади. Разбийте белтъците с щипка сол на плътен сняг.
В отделна купа разбийте сметаната. Сипете разтопения желатин при крема с жълтъците и шоколада. Разбийте с миксер да се смеси добре. Добавете сметаната.
Накрая сипвайте по малко от разбитите белтъци, като смесвате внимателно с шпатула.
Във форма за торта наредете пласт бисквити, потопени в еспресото.
Покрийте с част от муса, така направете няколко пласта докато се изчерпат съставките. Отгоре трябва да завършите с мус. Украсете тортата с шоколад.
Оставете бисквитената торта в хладилника да престои поне 4-5 часа.
Коментари