Тиквеник с домашно точени кори

Gergana TsvetanovaGergana TsvetanovaГотвач38773402
26/11/2018
"Хайде сега да видим може ли да запретнете ръкави и да приготвите тиквеник с домашно точени кори "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 468
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • брашно - 600 г
  • суха мая - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • вода - 300 мл
  • За плънката
  • тиква - 1/2, почистена, настъргана и задушена в малко олио
  • захар - 1 ч.ч.
  • канела - 1 пакетче
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и настъргва на ренде. Задушава се в малко олио, докато леко омекне. Смесва се със захарта, канелата и орехите.

От продуктите за тестото се замесва меко тесто. Разделя се на 6 части, всяка се оформя на топче.

Топчетата тесто се разточват. Поливат се с малко олио и няколко лъжици от плънката.

Навиват се на руло и се подреждат в намаслена тава.

Пече се на 180 градуса около 25-30 минути.

Поръсва се тиквеникът се пудра захар.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар