Начин на приготвяне
С брашното, водата, оцета и солта замесваме тесто и го разделяме на 8 еднакви топчета, които поставяме върху набрашнена повърхност и оставяме да си починат докато направим плънката.
В дълбока купа смесваме всички продукти за плънката и разбъркваме хубаво. След това разтопяваме маслото за намазването на корите и се заемаме с разточването. Всяко топче разточваме на много тънък прозрачен лист като поръсваме обилно с брашно за да не лепне.
С разтопеното масло намазваме всяка кора, поръсваме с плънка и завиваме на руло, след което усукваме леко и правим охлювче. Преместваме върху тавичка покрита с хартия за печене и повтаряме същото с останалите топчета.
Накрая ги намазваме отгоре обилно с масло и слагаме да се пекат в предварително загрята фурна на 200°С за около 50-60 минути или докато получат хубав загар.