Начин на приготвяне
Крема сиренето, яйцата и маслото трябва да се извадят предварително от хладилника и да постоят поне час за да бъдат на стайна температура.
Тиквата се обелва и почиства от семките. Вари се до пълно омекване. Пасира се до получаване на пюре.
Бисквитите се смилат с блендер. Ако нямате, може да се натрошат и в хаванче, но бисквитите трябва да са напълно натрошени. Към смлените бисквити се добавят какаото и омекналото масло. Омесват се с ръце до получаване на маслени трохи. Трохите се разпределят равномерно по дъното на форма за торта, като се притискат с ръце.
Крема сиренето се разбива с миксер. Добавя се пудрата захар и отново се разбива. Едно по едно при непрекъснато разбиване се добавят и яйцата. Накрая се добавя ванилията.
Към тази смес се добавя и пюрето от тиква. Разбърква се внимателно с дървена лъжица. Сместа се изсипва върху блата от бисквитите и маслото.
Чийзкейкът с тиква се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече, не се изважда от фурната. Фурната се изключва и открехва леко.
Изважда се, когато е напълно изстинал.