Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Печен чиизкейк с тиква

Печен чиизкейк с тиква

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5355k1k3k3
Печен чиизкейк с тиква2 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Запознайте се с тънкостите при приготвянето на печен чийзкейк с тиква - стъпка по стъпка ще се превърнете в професионалисти"

Необходими Продукти

  • бисквити - 150 г обикновени
  • масло - 70 г
  • крема сирене - 500 г
  • пудра захар - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • тиква - 1 ч.ч./ 350 г
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крема сиренето, яйцата и маслото трябва да се извадят предварително от хладилника и да постоят поне час за да бъдат на стайна температура.

Тиквата се обелва и почиства от семките. Вари се до пълно омекване. Пасира се до получаване на пюре.

Бисквитите се смилат с блендер. Ако нямате, може да се натрошат и в хаванче, но бисквитите трябва да са напълно натрошени. Към смлените бисквити се добавят какаото и омекналото масло. Омесват се с ръце до получаване на маслени трохи. Трохите се разпределят равномерно по дъното на форма за торта, като се притискат с ръце.

Крема сиренето се разбива с миксер. Добавя се пудрата захар и отново се разбива. Едно по едно при непрекъснато разбиване се добавят и яйцата. Накрая се добавя ванилията.

Към тази смес се добавя и пюрето от тиква. Разбърква се внимателно с дървена лъжица. Сместа се изсипва върху блата от бисквитите и маслото.

Чийзкейкът с тиква се пече в предварително загрята на 150 градуса фурна за 90 минути. След като сладкишът се изпече, не се изважда от фурната. Фурната се изключва и открехва леко.

Изважда се, когато е напълно изстинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: