Начин на приготвяне
Замесваме тесто, като в подходяща купа разбиваме яйцето (1 бр.) , олио (5-6 с.л.), кисело мляко (1 к.ч.), щипка сол, захар (1 с.л.), мая (1 ч.л.) и бакпулвер (1 к.л.). Към тях наливаме леко затоплена вода.
Постепенно прибавяме и брашно, да замесим меко, еластично тесто, което завиваме с кърпа или фолио и оставяме да втаса. Готовото тесто правим на топки (размери по избор).
Намазваме с олио всяка топка и разтегляме с ръце върху намаслена повърхност. Слагаме мармалад и навиваме на рогчета, като подвиваме крайчетата навътре към центъра, за да не изтече мармаладът при печене.
Слагаме рогчетата в тава върху намазана с мазнина хартия. Всяко рогче намазваме с разбито яйце и олио. Поръсваме със захар. Печем в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто.
Преди да извадим от фурната, с четка мажем рогчетата с вода, за да омекнат и оставяме още за минута в горещата фурна.
Изваждаме готовите рогчета от фурната и оставяме върху решетка да се охлаждат. Може допълнително да поръсим рогчетата с пудра захар.