Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Рогчета»Сладки рогчета с мая, бакпулвер и мармалад

Сладки рогчета с мая, бакпулвер и мармалад

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Сладки рогчета с мая, бакпулвер и мармалад
Снимка: Илияна Димова
1 / 2
26/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Любимите ни рогчета, с любимия мармалад - кой може да спазва диета, когато на масата го чакат такива изкушения"

Необходими Продукти

  • ЗА ТЕСТОТО
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • мая - 1 ч.л. суха
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • брашно - 500 - 600 г бяло
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л.
  • ЗА ПЛЪНКА
  • мармалад
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесваме тесто, като в подходяща купа разбиваме яйцето (1 бр.) , олио (5-6 с.л.), кисело мляко (1 к.ч.), щипка сол, захар (1 с.л.), мая (1 ч.л.) и бакпулвер (1 к.л.). Към тях наливаме леко затоплена вода.

Постепенно прибавяме и брашно, да замесим меко, еластично тесто, което завиваме с кърпа или фолио и оставяме да втаса. Готовото тесто правим на топки (размери по избор).

Намазваме с олио всяка топка и разтегляме с ръце върху намаслена повърхност. Слагаме мармалад и навиваме на рогчета, като подвиваме крайчетата навътре към центъра, за да не изтече мармаладът при печене.

Слагаме рогчетата в тава върху намазана с мазнина хартия. Всяко рогче намазваме с разбито яйце и олио. Поръсваме със захар. Печем в предварително нагрята на 180 градуса фурна до златисто.

Преди да извадим от фурната, с четка мажем рогчетата с вода, за да омекнат и оставяме още за минута в горещата фурна.

Изваждаме готовите рогчета от фурната и оставяме върху решетка да се охлаждат. Може допълнително да поръсим рогчетата с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: