Рогчета с мармалад

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Рогчета с мармалад
Снимка: Марияна
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Добро утро, днес за закуската сме се погрижили ние и сме ви приготвили ароматни рогчета с мармалад"

Необходими Продукти

  • мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • вода - 50 мл
  • брашно - 2 с.л
  • брашно - 650 г
  • вода - 125 мл
  • прясно мляко - 125 мл
  • олио - 60 мл.
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 2 с.л към жълтъка
  • олио - за намазване на тестото
  • захар - за поръсване
  • мармалад - от сливи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В леко стоплена вода слагаме 2 с.л брашно и захарта. Добавяме маята и разбъркваме с лъжичка.

Размиваме маята и оставяме на топло да шупне. Пресяваме брашното в купа.

Смесваме заедно прясното мляко и останалата вода. Леко топла трябва да е течността. По средата правим кладенче и слагаме солта, олиото и водата с прясното мляко. Замесваме меко тесто.

Намазваме тестото с олио и го слагаме в голяма тенджерка, която също е намазнена.

Покриваме с фолио и оставяме да втаса през нощта. На другия ден го вадим. Тестото е втасало.

Делим го на равни по големина топки. Набрашняваме си плота и разточваме всяка топка с точилка.

За да не лепне, също поръсваме при нужда точилката. Разточваме на елипса всяка топка приблизително с размери 17/12.

В широката част долу по дължина слагаме мармалад и навиваме напред, без да подвиваме. Трябва да се получат рогчета. Слагаме лист хартия в тавата на фурната и нареждаме рогчетата.

Разбиваме в купичка с вилица жълтъка и прясното мляко и намазваме рогчетата с четка. Поръсваме със захар отгоре.

Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Да ви е сладко! Хапваме с компот.

Рогчетата с мармалад са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: