Пилешко варено с грах

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1271
666
3915
7
26/11/2018
"Класика в тенждера - пилешко варено с грах "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 467
  • Преглеждания за месеца99
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилето, режем го на порционни парчета, заливаме с вода и сваряваме, като обираме образувалата се пяна. Запазваме бульона от варенето.

В друга тенджерка, в олио (5-6 с.л.) и малко бульон от варенето (1 к.ч.), задушаваме нарязан ситно лук (1 бр.), белени и нарязани моркови (2 бр.) и почистените и нарязани на парчета пиперки (2 бр.) .

Ръсваме черен пипер на вкус и ронена чубрица на вкус. Прибавяме отцеден от водата грах от консерва.

Подправяме с червен пипер (2 ч.л.) и ръсваме брашно (1-2 ч.л.). Разбъркваме и наливаме бульон от варенето на пилето (2 ч.ч.).

Оставяме ястието да се вари (може да доливаме бульон при необходимост или топла вода ) и когато се сгъсти сосът, прибавяме свареното пилешко месо. Варим пилешкото варено още няколко минути и сервираме топло.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар