Маслени кифлички със сирене, магданоз и босилек

27/11/2018
Росица Петрова
отРосица ПетроваГотвач149651023
"Не мислете за диетата или калориите, те не са важни, когато на масата пред вас има маслени кифлички със сирене, магданоз и босилек "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции24
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо191
  • Преглеждания за месеца30
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята, като я разтворите в леко затоплено прясно мляко заедно със захарта.

Разтопете маслото и го смесете със зехтина.

В друг съд пресейте брашното и направете кладенче. Прибавете активираната мая, маслото със зехтина, солта, 1 яйце и 1 белтък (жълтъка заделете за намазване на кифличките).

Замесете меко и еластично тесто. Намазнете дълбока купа и сложете вътре тестото. Покрийте го с фолио и го оставете да втаса за 1 час. Това тесто втасва по-дълго, тъй като е много маслено.

През това време натрошете сиренето. Нарежете магданоза и босилека на ситно, прибавете ги към сиренето и разбъркайте.

След като тестото е удвоило обема си, го разделете на четири части. Всяка разточете на кръг и разрежете на 6-8 триъгълника. Поставете от плънката и навийте на кифлички. Направете по няколко разреза отгоре и оставете отново да втасат за 20 минути.

Смесете отделения жълтък с 1 ч.л. прясно мляко и намажете кифличките.

Поръсете със семена по избор и печете в загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

Добър апетит!

Източник: Книга 52 рецепти за цяла година София Мелподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар